#ДЕНЬ_ШКІЛЬНОГО_МОЛОКА_2023. ПОДОРОЖ НА ФЕРМУ ПАФ "БІЛИЙ СТІК" (частина1)

2023-09-25

#ДЕНЬ_ШКІЛЬНОГО_МОЛОКА_2023

Astarta-Kyiv, Quality FOOD Trade Program, Селянське, Molokia, Молочний альянс

Звідки ж береться молоко на полицях крамниць?

Ми теж замислилися....і вирішили з'їздити на ферму, де вирощують корівок у с.Волиця на ПАФ "Білий Стік" Oleh Ivanchyna

Подорож наша розпочалася із пісень, щоб підняти наш і так хороший настрій. А далі, ми дізналися, що корова - це велика рогата худоба, яка, як стверджують, походить від дикого тура, який в давнину заселяв територію від Тихого до Атлантичного океанів. В різних куточках світу велику рогату худобу використовували по різному: для обробки полів, для молотьби, як транспорт і, навіть, під час війни її запрягали у колісниці..

"Молоко у корови на язиці" - чули таке? Так от, корівок потрібно не лише годувати соковитою, смачною травичкою, а й напувати чистою водою з вітамінками - ось тоді і буде смачненьке молочко)))

На фермі "Білий стік" ми дізналися, що доїння це дуже складна технологія, основною метою якої є не лише добути молоко без шкоди для здоров'я корівок і з найменшими витратами праці, а й сприяти збільшенню продуктивності тварин. А знаєте, що збільшує продуктивність корівок під час доїння? На цій фермі корівки дають більше молока, адже під час доїння полюбляють прослуховувати класичну музику

Висловлюємо щиру подяку всім хто доєднався до нашої подорожі !!! Завдяки Вам ми дізналися про шлях молока до полиць крамничок.

Було дуже цікаво та пізнавально!!! Впевнені в тому, що цей день пройшов не даремно, адже нам вдалося здійснити мрію деяких учнів побувати очно на фермі, дехто, мабуть на 99%, стане майбутнім фермером, а дехто задумався над тим, що "Дуже хочу телятко)))"

ФОТО ТА ВІДЕО З ПОДОРОЖІ У НАС НА Facebook сторінці
wym-1696875020505

Кiлькiсть переглядiв: 18

Коментарi