ЧЕРВОНИЙ ДЕНЬ в рамках "КОЛЬОРОВОГО ТИЖНЯ"

2021-03-17

Середа - день червоний, колір радості й любові.

Червоний колір - це сила, це радість і любов. Червоний надає впевненості, заряджає енергією, позбавляє від туги і негативних емоцій, викликає відчуття тепла і має зігріваючу дію. Колір звертає увагу на основне, підкреслює головне. Але тривале «спілкування» з цим кольором може викликати агресію.

ЦІКАВИНКИ ВІД МАЛЕНЬКИХ КОЛЬОРОЗНАВЦІВ:

  • Бик на кориді атакує ЧЕРВОНИЙ плащ матадора, який називається мулета, зовсім не тому, що його дратує ЧЕРВОНИЙ колір – адже корови не розрізняють кольорів. Насправді бик реагує на рух, коли тореро розгойдує мулету. А ЧЕРВОНИЙ колір історично був обраний з тією метою, щоб кров бика була менш помітна.
  • Фламінго мають інтенсивне рожеве забарвлення через те, що їдять маленьких ЧЕРВОНИХ рачків або водорості, в яких міститься каротиноїд. Якщо позбавити фламінго цієї дієти, вони стануть брудно-білими.
  • Чоловіки дивляться на ЧЕРВОНИЙ колір не так як жінки. Чи знаєте ви, що ЧЕРВОНИЙ колір сприймається жінками і чоловіками абсолютно по-різному? А все це залежить від ДНК людини. Справа в тому, що особливий ген, що відповідає за інтерпретацію ЧЕРВОНОГО кольору, знаходиться в X хромосомі, а, як відомо, у жінок, на відміну від чоловіків, дві Х хромосоми. Ця особливість жіночого ДНК дозволяє отримати повне уявлення про червоний колір і пояснює особливу здатність жіночого мозку вловити його різні відтінки.

/Files/images/Ч.ДЕНЬ.17.0321.2.jpg

/Files/images/Ч.ДЕНЬ.17.03.21.3.jpg

/Files/images/Ч.ДЕНЬ.17.03.21.1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 22

Коментарi